måndag 10 november 2014

Dagens tips: Billig plywood

Serien "Dagens verktyg" är på intet sätt till ända, men kommer nu att varvas med den nya serien "Dagens tips". Nu har vi ju fått ihop så många verktyg att det går att göra något vettigt med dem!

När man ska snickra behövs det material. Då åker man till brädgården eller byggmarknaden och ber dem såga till en lagom stor bit.

Nej, vänta lite nu! Hur stor bit behöver du egentligen? Och behöver den ha snygg ytfinish - du kanske ändå tänkte måla eller klä in den?

Byggmarknader brukar nämligen även ha en hylla med spillbitar som har blivit över när de har kapat upp virke, och det finns en chans att du hittar biten du behöver där. Det blir i så fall betydligt billigare.


Den här 10 mm tjocka plywoodskivan hittade jag i en sådan fyndhörna, och det är ändå en ganska stor bit. Jag tror att den kostade 80 kronor. Den räckte med råge till mitt byggprojekt - en hatthylla till bilen, med plats för två infällda högtalare.

Här står jag i begrepp att kapa den till rätt mått med hjälp av tumstock, snickarpenna, fogsvans och geringsvinkel. Bilden får även illustrera principen att det mesta duger till sågbockar - i brist på annat fick det bli vinterdäcken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar